Om

m: simon@evertopia.se

t: 072 566 11 67

Ringvägen 20

872 31, Kramfors

Godkänd för F-skatt

 

 

"Form ever follows function, and this is the law."

Louis Sullivan, 1896

 

Evertopia är lika delar klassiskt möbelsnickeri som innovativ formgivning. Rotat i en tro på det relevanta i att förena modern design med kompromisslös kvalitet och naturliga material; ett försök att demonstrera hantverkets giltighet i en massproducerande omvärld liksom värdet i det jordnära materialet trä.

 

Det är en övergripande tanke som löper som en röd tråd genom det jag skapar efter egna idéer. Från de första, vacklande stegen i en formgivningsprocess till slutbearbetning och färdig produkt. Kollektionen Mjøvik, handgjorda fodral i trä för iPad och andra surfplattor, är kanske det hittills mest förfinade resultatet av detta koncept och ett tydligt exempel på mötet mellan en högteknologisk samtid och traditionellt trähantverk.

 

Utöver egenhändigt formgivna produkter gör jag även alla sorters verkstadssnickerier efter förfrågan. Från nyproduktion av enskilda möbler eller hela inredningar till renoveringsjobb som kan ge gamla, slitna möbler nytt liv. Ingenting är för litet och ingenting är för stort. Tveka inte att kontakta mig om du har en idé som du vill diskutera.

 

I hantverkets kärna, det praktiska arbetet, finns det en lika gammal som tidlöst vägledande tes framför alla andra: det som är värt att göras är också värt att göras bra.

 

Simon Evertsson, möbelsnickare